Vanavond kans op sneeuw in Limburgse heuvels

Vanavond kan in Twente, de Achterhoek en Limburg wat natte sneeuw vallen. Mogelijk blijft de sneeuw in de Limburgse heuvels kortstondig liggen. Een neerslagzone met lichte regen of motregen breidt vandaag vanuit het noordwesten uit over het land. Daarmee stroomt ook zachte lucht het land in, maar in het zuidoosten en oosten valt de eerste neerslag vanavond terwijl de temperatuur dicht bij het vriespunt ligt. Daarom is er kans op natte sneeuw.

Eind van de middag valt op veel plaatsen lichte regen of motregen. Het is daarbij 3 à 4 graden in het binnenland en 6 aan de kust. In Twente, de Achterhoek en Limburg is het slechts 2 graden en kunnen er naast regendruppels ook sneeuwvlokken vallen. In Zuid-Limburg volgt de eerste neerslag pas begin van de avond.

’s Avonds daalt de temperatuur in Twente, de Achterhoek en Limburg tot 1 graad boven nul en neemt de kans op natte sneeuw verder toe. In de Limburgse heuvels kan het tijdelijk een beetje wit worden. Vooral op grasvelden kan de sneeuw even blijven liggen. De neerslaghoeveelheden zijn beperkt, waardoor sneeuwpret waarschijnlijk zal uitblijven. Ook is de kans op gladde wegen klein.

Zachtere lucht

Vannacht stroomt zachtere lucht het land binnen en gaat de neerslag ook in het uiterste oosten en zuidoosten over in regen. Vanuit het noordwesten wordt het in de loop van de nacht droger. Aan het einde van de nacht is het 3 graden in Zuid-Limburg, 5 graden in het midden van het land en 7 graden aan zee.

Foto: ANP

Tags:

De rivier de Spree stroomde in Berlijn maandenlang de verkeerde kant op. Die situatie is nu voorbij, doordat er voldoende regen is gevallen. Lees meer

Waar sneeuwval al dagen tot problemen leidt in het midden van Europa, is nu ook de Balkan aan de beurt. Lees meer