Toerisme Oostenrijk lijdt onder winterweer

De langdurige sneeuwval in grote delen van Oostenrijk zit de toerismebranche in het Alpenland flink in de weg. Dat meldt het Duitse persbureau DPA. Boekingen op korte termijn zijn met de helft afgenomen.

“Op de pistes zijn de daggasten op dit moment niet zo talrijk”, zegt een vertegenwoordiger van de Oostenrijkse toerismebranche. Toch zijn de pistes wel gewoon open, al speelt daar een ander probleem: de liften zijn moeilijk te bereiken. Zelfs in de gemeente Hohentauern, sinds zaterdag totaal van de buitenwereld afgesproken, doen de liften het gewoon. Er daadwerkelijk komen, blijkt lastig.

Verschillende experts zijn desalniettemin optimistisch. Volgens hen zorgt het winterse weer op lange termijn juist voor méér toeristen. “De grote hoeveelheid sneeuw van het moment garandeert dat we tot het einde van het wintersportseizoen de beste pistes zullen hebben”, zegt een lokale ondernemer. “Zelfs bij temperaturen boven nul zitten we dan goed.” De boekingen voor de voorjaarsvakantie stromen alweer binnen, weet DPA te melden.

Donderdag blijft het flink sneeuwen in Oostenrijk. Vrijdag is het kort droog, maar vooral zondag en maandag valt er naar verwachting weer veel winterse neerslag.


Binnenkort op skivakantie? Haal al je zonneproducten nu bij Drogisterij.net en profiteer van extra voordeel dankzij deze speciale actie- en kortingscodes!

Tags:

De sneeuwchaos in Oostenrijk heeft op veel plaatsen geleid tot stroomuitval. Duizenden huishoudens zaten donderdag zonder elektriciteit. Lees meer

El Niño zet door. Het weerfenomeen heeft grote gevolgen voor het weer wereldwijd en beïnvloedt vaak ook het Nederlandse weer in de lente. Lees meer