Lente barst los!

Komende dagen barst de lente los! Vanaf zondag gaat de zon flink schijnen en stijgt de temperatuur op sommige plaatsen naar ruim 15 graden. Als de zon volop schijnt kan de temperatuur in de tweede helft van komende week in het zuidoosten zelfs oplopen richting 20 graden! Omdat er weinig wind staat zal het echt lenteachtig aanvoelen. De nachten blijven fris met lokaal een graadje vorst.

Door de invloed van een hogedrukgebied krijgen we vanaf zondag te maken met heerlijk lenteweer. Flinke zonnige perioden worden afgewisseld door vriendelijke stapelwolken. Het blijft daarbij waarschijnlijk droog. Het wordt behoorlijk zacht voor half maart met 10 graden op de Wadden, 12 vlak aan zee en 15 in het binnenland. Als de zon goed meewerkt kan het in de loop van de week zelfs nog wat warmer worden met 16 tot 18 graden, het zuidoosten komt mogelijk in de buurt van 20 graden! Omdat er weinig wind staat zal het nog iets warmer aanvoelen! Normaal is het een graad of 9. In de nachten is het door de opklaringen fris. Lokaal komt het tot een graadje vorst.

Ook woensdag, tijdens de verkiezingen, zal het hoogstwaarschijnlijk droog weer zijn. Goed weer leidt doorgaans tot een betere opkomst dan regen en wind. Aan het weer zal het dus niet liggen!

Ook vandaag en morgen al voorjaarsachtig

Ook vandaag ziet het er zeker niet slecht uit. De dag begint op sommige plaatsen met ruitenkrabben, de temperatuur is hier en daar tot -2 gedaald. Plaatselijk is het bewolkt of mistig, maar in grote delen van het land schijnt de zon met alleen wat hoge bewolking. In het oosten ontstaan ook stapelwolken. Het is droog, er staat weinig wind en met 10-12 graden is het vrij zacht.

Morgen schijnt vooral in het midden en zuiden van het land de zon. In het noorden komt meer bewolking voor en kan later in de middag en in de avond een beetje lichte regen vallen. Na een koude start met opnieuw lokaal vorst, wordt het in de middag behoorlijk zacht met 12 graden in het noorden tot 14 in het zuiden. Op de Wadden is het met 9 graden iets minder zacht.

Foto: Gerard Kiewiet

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen aanstaande woensdag is het waarschijnlijk droog en schijnt regelmatig de zon. Met 10 tot 15 graden …
Lees meer...

 

In het (uiterste) zuiden van het land is de normale maandhoeveelheid van ruim 65 mm op veel plaatsen al gevallen. …
Lees meer...