127.000 Chinezen geëvacueerd vanwege regenval

In de zuidelijke Chinese provincie Guangdong zijn 127.000 mensen geëvacueerd vanwege hevige regenval. Tot nu toe zijn er twee doden gevallen door het noodweer. Nog twee mensen worden vermist. Komende dagen valt in de getroffen regio minder regen, maar later komende week neemt de kans op zware regen- en onweersbuien opnieuw toe.

Meer dan 1,2 miljoen Chinezen hebben last van de regenval, die tot nu toe al meer dan een miljard yuan (125,5 miljoen euro) aan schade heeft veroorzaakt. Onder meer 44.700 hectare aan landbouwgrond werd onbruikbaar.

Verwachting voor provinciehoofdstad Guangzhou, in de provincie Guangdong.

Ieder jaar ziet de Chinese overheid zich genoodzaakt om honderdduizenden inwoners te evacueren vanwege overstromingen en regenval. Vorige maand nog veroorzaakten een tyfoon en een tropische storm overstromingen in de oostelijke provincie Shandong. Hierdoor vielen er 14 doden. De schade liep op tot 10 miljard yuan (1,255 miljard euro), becijferde de China Daily. In juni veroorzaakte een tyfoon ook al hevige regenval in het zuidoosten van China, waaronder de nu getroffen provincie Guangdong.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Japan bereidt zich voor op de komst van tyfoon Jebi. Aan de zuidkust is kans op windstoten van 220 km per uur en regionaal kan 300 mm regen vallen. Lees meer

De zomer van 2018 was de warmste sinds de historische metingen in 1706. Sinds 1976 was het niet zo zonnig en was het neerslagtekort niet zo groot! Lees meer