Vierde recordwarme maand op rij Australië

De weerrecords volgen elkaar in Australië in rap tempo op. Voor de vierde maal op rij kende het land in maart een recordwarme maand. De gemiddelde temperatuur lag ruim twee graden hoger dan normaal, meldt het Australische Bureau of Meteorology (BOM).

Hiervoor waren december, januari en februari al warmer dan ooit. Meteorologen van het BOM verklaren de recordreeks via weerpatronen boven de Indische en Grote Oceaan, maar wijzen ook naar de opwarming van de aarde.

Naast hitte ook droogte

De langdurige warmte in Australië gaat gepaard met droogte. In dat licht was er ook goed nieuws: twee cyclonen brachten neerslag naar het noorden en westen van het land. Voordat de droogteproblemen voorbij zijn, moet het echter lange tijd meer dan gemiddeld regenen, waarschuwt het BOM.

Foto: EPA

Tags:

Ruim 400.000 hectare aan Amerikaanse gewassen is in maart getroffen door overstromingen. Het getroffen gebied bestrijkt in totaal negen staten. Lees meer

Het dodental door zwaar noodweer in Nepal is opgelopen naar 27. Ook raakten meer dan 600 mensen gewond, zeggen de autoriteiten. Lees meer