Sneeuw trekt noordwaarts tijdens ochtendspits

In het midden van het land valt op veel plaatsen wat sneeuw en kan het glad zijn. Helemaal in het noorden is het nog droog en begint het komende uren te sneeuwen. Aan het begin van de ochtendspits wordt het in de Randstad droog met soms nog wat motsneeuw. In het zuiden is de sneeuw voorbij en valt soms nog een vlokje. Er viel een dun laagje van 1 tot 3 cm en daar gaat het geleidelijk dooien. De gladheid is daarmee nog niet voorbij. Veel wegen blijven nog een tijd bevroren.

Rond middernacht begon het in Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Limburg te sneeuwen en deze sneeuwzone trok vannacht naar de Randstad en Gelderland. Tijdens de vroege ochtendspits kan het nog wat sneeuwen in het midden van het land, maar daarna trekt de sneeuw noordwaarts. Later vanochtend valt vooral in de Kop van Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen nog enige tijd lichte sneeuw.

Het sneeuwt niet heel hard en ook niet lang. Hierdoor valt de hoeveelheid mee. Op veel plaatsen zal een centimeter vallen, op plaatsen waar het iets langer sneeuwt hooguit 2-3 cm.

Vanmiddag 1-5 graden dooi

De temperatuur stijgt in de middag naar een enkele graad in het noorden, 3-4 graden in het midden en plaatselijk 5 graden in het zuiden. Op de meeste plaatsen blijft het bewolkt en lokaal kan wat motregen vallen. In het noorden valt zo nu en dan een beetje motregen of wat natte sneeuw.

In de loop van de avond neemt in het zuiden de kans op wat regen of natte sneeuw toe. In de nacht daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt. In het zuiden en zuidoosten is kans op wat (natte) sneeuw.

Tags:
1 februari 2019

Minder treinen door sneeuw

Tot 10.00 uur rijden er minder treinen in het oosten en zuidoosten van het land. Ook rijden er minder intercity’s tussen Amsterdam en Eindhoven. Lees meer

Fikse sneeuwval komende dagen in westelijke en zuidelijke Alpen. Ook prima wintersportmogelijkheden in Sauerland, Ardennen en Eifel. Lees meer