Minder treinen door sneeuw

NS en ProRail hebben voor vrijdagmorgen de dienstregeling aangepast. Tot 10.00 uur rijden er minder treinen in het oosten en zuidoosten van het land. Ook rijden er minder intercity’s tussen Amsterdam en Eindhoven.

In het noorden van het land geld een waarschuwing voor gladheid door lichte sneeuwval en bevriezing. In de rest van het land kan het glad zijn door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten.

Van Rijkswaterstaat staan 1200 medewerkers, 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers paraat om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen. Met al dit materieel leggen de strooiwagens, binnen twee uur, 10.000 km af om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen van zout te voorzien. Deze winter is tot nu toe ruim 44 miljoen kilo zout gestrooid.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het aanhoudende winterweer in de VS zorgt voor problemen met de bevoorrading. Door de extreme kou bevriest het bier. Lees meer

Het sneeuwt licht. In het uiterste noorden is het nog droog, maar begint het komende uren te sneeuwen. In het zuiden is de sneeuwval voorbij. Lees meer