Weekverwachting: winterjas, regenjas en zonnebril nodig

December laat zich in de eerste week van verschillende kanten zien, wat is de weekverwachting? We beginnen de week koud met mist, vorst en een paar ijskoude regenbuitjes. Halverwege de week kunnen we tijdelijk genieten van wat zon. Vlak voor het weekend wordt het wisselvalliger en vooral vrijdag hebben we de paraplu nodig. De temperatuur gaat dan wel iets omhoog.

Het wordt een koude maandagochtend met in het binnenland vorst en mist. Vooral de kustprovincies maken kans op een buitje. Veel regen wordt niet verwacht, maar tref je een lichte regenbui dan kan het wel steenkoud zijn. Vooral als je op de fiets bent of even moet wachten bij de bushalte is een warme winterjas een must. Met een beetje geluk blijft je maandagmiddag geheel droog met ook wat zon. Het wordt 6-8 graden.

Verder vooruitkijken? Lees dan ook onze decemberverwachting en hou natuurlijk ons dagelijkse weerbericht in de gaten. 

Zonnige perioden midden in de week

Dinsdag tot en met donderdag kunnen we uitgaan van droog weer. Behalve stapelwolken zijn er vooral woensdag ook perioden met zon. Met 5-7 graden is het niet warm, maar de zon maakt een hoop goed. Om te voorkomen dat je tijdens de spits met geknepen ogen zit kun je het beste een zonnebril meenemen. Ook dan kan het in de vroege ochtend mistig zijn.

Vanaf vrijdag laat de weekverwachting wisselvallig decemberweer zien. Vooral vrijdag is het grijs met buien en nauwelijks zon. Met 7-10 graden wordt het iets warmer en dan heb je misschien genoeg aan een regenjas en een dikke trui.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Foto’s: J. Wiersema

Tags:

Lees wat voor weer we tijdens Pakjesavond kunnen verwachten en wanneer het gaat regenen. Wordt het net zo mistig als in het weekend? Lees meer

Regen in Zuidoost-Frankrijk verhindert de wedstrijd tussen AS Monaco en Paris Saint-Germain zondagavond. De wedstrijd is uitgesteld melden de clubs. Lees meer