Sinterklaaskou op komst

De meteorologische winter is vandaag begonnen en start met twee zachte dagen waarop het 8-10 graden wordt. In aanloop naar de verjaardag van Sinterklaas keert de winter terug. Tijdens Pakjesavond kan het 4 tot 8 graden vriezen. Sinterklaas en de pieten moeten dus oppassen voor gladde daken. Dat geldt overigens ook al voor zaterdagavond en zondagavond, wanneer ze hier en daar alvast de pakjes bezorgen.

Juist met het begin van de meteorologische winter heeft de winterkou ons land even verlaten. Vandaag en morgen overheerst de bewolking en valt soms een beetje regen. Het is zacht met maxima van 8-10 graden. Normaal is het begin december een graad of 7. Van nachtvorst is de komende nachten even geen sprake.

Terugkeer winter

In het weekend brengt een hogedrukgebied opnieuw de winter in ons land. De wind draait naar het oosten tot zuidoosten en daarmee komt de aanvoer van koude lucht op gang. Bovendien komen er weer brede opklaringen, waarin het ’s nachts sterk kan afkoelen.

Zaterdag overdag hebben we nog een normale temperatuur van 5 graden in het oosten en 8 in het westen. Daarbij zien we een mix van wolken en zon. Tijdens de nacht vriest het in het binnenland een paar graden. De nacht van zaterdag op zondag verloopt nog wat kouder met op uitgebreide schaal lichte vorst. Vervolgens loopt de temperatuur zondag overdag, ondanks flinke zonnige perioden, moeizaam op naar 2-4 graden. De dag kan grijs beginnnen met mist en laaghangende bewolking. In het noordoosten blijft deze grijzigheid erg hardnekkig en kan de temperatuur rond het vriespunt blijven hangen! Zondag op maandagnacht gaat het plaatselijk 5 graden vriezen.

Kledingadvies voor Sint en Piet

Maandag vriest het een groot deel van de dag. Bij voldoende zon komt de temperatuur ’s middags op hooguit 4 graden uit. Tijdens Pakjesavond koelt het af naar -4 tot -8 graden. Sint en Piet doen er dus goed aan om thermo-ondergoed aan te trekken. Ook dinsdag verloopt koud.

De nacht van dinsdag op woensdag is de laatste koude nacht met een aantal graden vorst. Vanaf woensdagmiddag krijgen we weer te maken met storingen. De bewolking en kans op regen nemen toe. De wind draait naar het zuidwesten en gaat aantrekken. Daardoor wordt het ook een stuk zachter, woensdag is het al 5-8 graden en daarna loopt de temperatuur op tot 12 graden! Ook de vorst in de nachten verdwijnt dan snel.

Foto: Jannes Wiersema


Liever naar de zon? Boek nu bij Supersaver nog goedkoper dankzij deze exclusieve kortingscodes en vouchers!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Sinterklaas wordt de koudste in 21 jaar. In de middag wordt het slechts een graad of 2 en ‘s avonds […] Lees meer

Met 5,4 graden tegen 6,7 normaal beleefden we de koudste november in 18 jaar. In 1998 was het voor het […] Lees meer