Regenachtig begin 2019 voor New York

New York beleefde een natte start van het nieuwe jaar. Gewapend met poncho’s en regenkleding trotseerden Amerikanen en toeristen de regen op Times Square. Paraplu’s waren verboden vanwege de strenge beveiliging en de angst voor aanslagen.

De regen was geen verrassing. De National Weather Service verwachtte een temperatuur van 7 graden Celsius en zware regenval van de middag tot de vroege nieuwjaarsochtend.

In New York is het sinds 1907 traditie om op Times Square een bal te laten neerdalen terwijl de laatste seconden van het jaar verstrijken. Deze jaarwisseling waren er ruim 1 miljoen mensen aanwezig bij het laten vallen van de kristallen bal.

In Central Park begon om middernacht een groot vuurwerk en een hardlooprun van zes kilometer met enkele duizenden mensen.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Opnieuw is Indonesië getroffen door natuurgeweld. Dit keer kreeg het Indonesische eiland Java te maken met een aardverschuiving door hevige regenval. Lees meer

Het nieuwe jaar wordt vandaag zacht ingeluid, maar door de stevige wind is daar bij de nieuwjaarsduik niks van te merken. Een voorbode voor kouder weer? Lees meer