IJzel in (zuid)oosten gevolgd door sneeuw

De eerste dag van het jaar begon onverwachts met ijzel. Het bleef overdag in een groot deel van het land vriezen. De koude lucht werd minder makkelijk ‘opgeruimd’ dan gedacht en een regenzone kwam wel op geplande tijd het land in. Dit resulteerde in onderkoelde regen, oftewel ijzel in het binnenland. Lees hier ons live-blog terug. 

1:40 We sluiten dit live blog af met een prachtige winterfoto uit Winterswijk. Pas op als je de weg op moet en geniet als het kan nog even van de sneeuw. Voor je het weet is alles weer verdwenen. Foto van Chiel Stemerdink.

15873378_1379507532181308_1864861356741621833_n

1:30 De sneeuwradar geeft met oranje aan waar het sneeuwt. Paars is ijzel.

Sneeuwradar

1:00 De sneeuw in Drenthe, Overijssel en Gelderland gaat geleidelijk over in regen. Het tijdelijke sneeuwdek zal dan ook gaan verdwijnen. In het zuidoosten begint het pas net met sneeuwen en kan het tot de ochtend wit zijn. In de rest van het land klaart het op en kan het glad worden door bevriezing! Vooral in de Limburgse heuvels kan een mooie laag sneeuw tot 5 cm vallen.

Bart uit Stuifzand maakte nog snel even een sneeuwpop. Bron: weerwoord.be

Sneeuwpop

00:30 In Oldenzaal en de Lutte is het prachtig wit. Er ligt 3 cm sneeuw. Mikal de Langen maakte deze winterfoto.

IMG_8385-2

0:00 Uit Drenthe, Twente, de Achterhoek en de Veluwe komen meldingen van een mooie laag sneeuw. Lokaal ligt al 3 cm. Deze foto is genomen in Eibergen (Achterhoek). Zie onze Twitter voor nog veel meer prachtige winterfoto’s!

7cef9905-b34d-476e-8f7e-dd08b570af12

22:45 Code oranje in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg is afgeschaald naar code geel. De wegdektemperaturen zijn namelijk boven het vriespunt gekomen. Ondertussen gaat de regen in het (zuid)oosten over in smeltende sneeuw. In Drenthe, Twente, de Achterhoek, de Veluwe, Brabant en Limburg is het plaatselijk wit geworden. Op de Veluwe en op de Limburgse heuvels kan zelfs een laag sneeuw van 2 tot 4 cm vallen! Goed nieuws dus voor winterliefhebbers.

waarschuwing_land_0_new

21:20 Een winters begin van 2017. Lokaal kan het door de sneeuw glad worden. Het sneeuwgebied trekt langzaam zuidwaarts.

 

  20:40 In het noordoosten van het land valt sneeuw! De sneeuwradar geeft met oranje aan waar het sneeuwt. sneeuw 19:30 Ook de gemeenten zijn in touw.

18:50 Rijkswaterstaat is bezig met een nieuwe strooironde. Aan de roodgemarkeerde wegen kun je zien dat er eerder al gestrooid is. strooiactie

Strooiwagens werken hard om de gladheid te bestrijden.


Het nieuwe jaar inzetten met een tripje? De mooiste reizen boek je nu bij alltours nog goedkoper dankzij deze exclusieve kortingscodes en aanbiedingen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het sneeuwgebied dat afgelopen nacht over het oosten trok heeft het land verlaten, maar door bevriezing kan het tot halverwege […] Lees meer

Vanavond en vannacht trekt een neerslagzone over het land en daarbij is in het zuidoosten kans op sneeuw. In de […] Lees meer