Prima weer bij voetbalfinale vrouwen

Bij de aftrap van de EK-finale is het perfect voetbalweer. Het is vrij zonnig en er trekken enkele stapelwolken over Enschede. Tijdens de finale is het met een graad of 21 zeer aangenaam voor speelsters en supporters. Ook voor een mogelijke huldiging in Utrecht op maandag is het weer fantastisch. Bij veel zon wordt het overdag circa 23 graden. Aan het weer zal het dus niet liggen.

De Leeuwinnen en supporters kunnen zich opmaken voor een prachtige dag. Wanneer het voetbalfeest in Enschede ’s middags losbarst wisselen stapelwolken en zon elkaar af. De kans op buien is zeer klein. Het oranjekleurige leeuwinnenpak zal dus hoogstwaarschijnlijk droog blijven. Hierbij loopt de temperatuur in de stad op naar een graad of 23. De westenwind is zwak tot matig waardoor het voor het gevoel zeer aangenaam is.

Bij aanvang van de wedstrijd om 17:00 uur verandert er weinig aan het weerbeeld. Tijdens de wedstrijd lossen de stapelwolken langzaam op en is de zon vaker te zien. Geleidelijk daalt het kwik naar 20 graden. Het voetbalweercijfer is een 10 en daarmee hadden de Leeuwinnen geen betere dag uit kunnen kiezen voor hun finale. Wie na afloop van de wedstrijd nog de stad in trekt moet rekening houden met een snelle daling van de temperatuur. Aan het eind van de avond is het namelijk circa 15 graden.

Zonnig zomerweer bij huldiging

Mochten de Leeuwinnen de finale winnen, dan vindt de huldiging morgen in Utrecht plaats tussen 18:00 uur en 20:30 uur. Tijdens de huldiging is er veel zon en soms trekken velden hoge bewolking over. Met een temperatuur van 21 graden en slechts een zwakke wind is het prima weer. Wel daalt de temperatuur gedurende de avond snel doordat er weinig bewolking is.

Ook overdag is het heerlijk weer. Zon en enkele stapelwolken wisselen elkaar af en soms trekt een dunne sluierwolk over. Het blijft daarbij droog en de zuidenwind is overwegend zwak. De middagtemperatuur komt in Utrecht uit rond 23 graden, een vrij normale waarde voor de tijd van het jaar.

Opnieuw wisselvallig

Ook in de rest van het land is het heerlijk zomerweer. Het blijft overal waarschijnlijk droog en het kwik loopt vandaag en morgen op naar respectievelijk 20-23 graden en 22-26 graden. Daarbij is het vooral morgen vrij zonnig.

Het mooi zonnige zomerweer is van korte duur. Vanaf dinsdag lijkt het opnieuw wisselvallig te worden en bewolking krijgt de overhand. Mensen die houden van regen en relatief lage temperaturen kunnen hun hart ophalen. Er is namelijk kans op talrijke buien en de middagtemperaturen lopen terug naar circa 18 graden op donderdag. Daarmee is het fris voor de tijd van het jaar. Normaal komen de maxima uit tussen 21 in het noorden en 25 in het zuiden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Vandaag kunnen langzaam trekkende buien vooral in het noorden wateroverlast veroorzaken. Ook is kans op onweer en hagel. De situatie …
Lees meer...

 

Het wordt dit weekend prima Hollands zomerweer met een afwisseling van wolken, zon en enkele buien. In de kustprovincies vallen …
Lees meer...