Na storm en regen met Pasen beter

De maand maart begon rustig en droog met flink wat zon, maar kreeg een natte onstuimige staart. In april zet dit herfstachtige weer nog even door, maar verzwakt geleidelijk tot rustige, droge en een stuk zachtere paasdagen.

Maartse buien op 1 april

Na het stormachtige weer van gisteren blijft het ook de komende dagen windrijk weer. Er is vannacht aanmerkelijk koudere lucht het land ingestroomd en dat gaan we vandaag voelen: het wordt een kille dag met gevoelstemperaturen rond het vriespunt. Aan de kust waait het hard en ook in het binnenland kunnen we rekenen op een windkracht 5. Bovendien kunnen we op 1 april rekenen op maartse buien en dat is geen grap. Regen of hagel kletteren regelmatig naar beneden en mogelijk valt er natte sneeuw en kan het onweren. De middagtemperatuur komt uit op 7 of 8 graden.

Droger na regen

Op Witte Donderdag krijgen we te maken met een iets vriendelijker weerbeeld. Vroeg in de ochtend valt zeker in de zuidelijke provincies nog flink wat regen, maar vervolgens wordt het op een enkel buitje na droog en komt ook de zon af en toe om de hoek kijken. Het wordt zo’n 8 graden en de stevige noordwestenwind zwakt gedurende dag flink af. Wanneer ’s avonds het laatste avondmaal wordt herdacht is het op de meeste plaatsen droog, wordt het rustig en ligt de temperatuur rond 5 graden.

Een sombere Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag waarbij velen de kruisiging van Christus herdenken is het weerbeeld somber met nauwelijks kans op zonneschijn. Het is regenachtig, maar de wind lijkt iets tot bedaren te zijn gekomen en de temperatuur kan oplopen naar 10 tot 12 graden.

Op zaterdag is het geregeld windrijk en valt ook nog wel een bui. Tussendoor schijnt ook even de zon en de temperatuur loopt op naar zo’n 10 graden.

Meest droog met Pasen

Hoe anders is het tijdens de paasdagen, waarbij de opstanding van Christus wordt gevierd. Er valt nog slechts een lokale lichte bui en ook de wind houdt zich rustig. Of we de zon veel gaan zien is nog onzeker. Het wordt een graad of 10. Met wat meer zon kan het 12 of 13 graden worden.

Op de hoogte van de laatste verwachting blijf je zoals gewoonlijk via: Weerbericht Nederland

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
3 april 2015

Prilpop

3 april – 6 april 2015 Sevenum Door: Amber Struijk Geef een reactie via Facebook Lees meer

Een lentestorm veroorzaakte vandaag gevaarlijk weer in grote delen van het land en voor het noorden gold een waarschuwing voor […] Lees meer